Receptek

Töltött-sült tészta, canelloni

Segal Viktor receptje

2022. február 7.

Besamelmártás
Hozzávalók:

  • 40 g liszt
  • 60 g vaj
  • 600 ml tej
  • 3 db tojás fehérje nem túl keményre verve
  • só, cukor, bors, szerecsendió

Tészta
Hozzávalók:

  • 400 g liszt
  • 4 db tojás
  • 400 g bébispenót
  • 200 g padlizsán
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A lisztből és tojásból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és (12×15 cm-es) téglalapokat vágunk belőle.


A padlizsánt kockákra vágjuk, sózzuk, leitatjuk és kevés olívaolajon megsütjük. Elkészítjük a besamelt, és a felébe belekeverjük a sült padlizsánt és a nyers bébiparajleveleket.

A besamel egy klasszikus fehérmártás, a magyar konyhában is gyakran előfordul. Régen a besamelt tartották a mártások királyának, sok fehérmártásnak ma is az alapja.

A tésztát megtöltjük a töltelékkel, a szélét tojássárgájával bekenjük, és ezzel összeragasztjuk.


A megmaradt besamelbe sajtot reszelünk, és ráöntjük a feltekert canellonikra. 190 °C-os sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.


liszt , vaj , tej , tojás , szerecsendió , bébispenót , padlizsán , sajt