Receptek

Tom yum goong

Tom yum goong

Galgóczi Gábor receptje

Hozzávalók:

  • 100 g salottahagyma
  • 25 g fokhagyma
  • 40 g citromnád
  • 40 g galanga
  • 2 g kaffir lime levele
  • 10 g vörös currypaszta
  • 20 g mogyoróolaj
  • 2 l csirkealaplé
  • 1 g csili
  • 40 ml halszósz
  • 20 ml lime-lé

Elkészítése:
Mogyoróolajon lepirítjuk a finomra vágott salottahagymát, fokhagymát, citromnádat, galangát és a szárított kaffirlimelevelet. Alaposan átpirítjuk, hozzáadjuk a vörös currypasztát és a csilit. Felöntjük csirkealaplével és alaposan kiforraljuk. Halszósszal és limelével ízesítjük.

Betétek

Hozzávalók:

  • garnéla
  • lila hagyma
  • paradicsom
  • laskagomba
  • koriander
  • újhagyma
  • pak choi

Elkészítése:
A garnélát mogyoróolajon megpirítjuk, majd felöntjük a levessel. A gombát, pak choit, újhagymát, paradicsomot és lila hagymát apróra szeleteljük, majd beleforraljuk a levesbe. Frissen vágott korianderrel megszórjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.