Galgóczi Gábor receptje
2019. október 7.- 100 g salottahagyma
- 25 g fokhagyma
- 40 g citromnád
- 40 g galanga
- 2 g kaffir lime levele
- 10 g vörös currypaszta
- 20 g mogyoróolaj
- 2 l csirkealaplé
- 1 g csili
- 40 ml halszósz
- 20 ml lime-lé
Betétek
Hozzávalók:
- garnéla
- lila hagyma
- paradicsom
- laskagomba
- koriander
- újhagyma
- pak choi
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Mogyoróolajon lepirítjuk a finomra vágott salottahagymát, fokhagymát, citromnádat, galangát és a szárított kaffirlimelevelet. Alaposan átpirítjuk, hozzáadjuk a vörös currypasztát és a csilit. Felöntjük csirkealaplével és alaposan kiforraljuk. Halszósszal és limelével ízesítjük.
Betét elkészítése:
A garnélát mogyoróolajon megpirítjuk, majd felöntjük a levessel. A gombát, pak choit, újhagymát, paradicsomot és lila hagymát apróra szeleteljük, majd beleforraljuk a levesbe. Frissen vágott korianderrel megszórjuk.
Betét elkészítése:
A garnélát mogyoróolajon megpirítjuk, majd felöntjük a levessel. A gombát, pak choit, újhagymát, paradicsomot és lila hagymát apróra szeleteljük, majd beleforraljuk a levesbe. Frissen vágott korianderrel megszórjuk.

halszósz , vörös currypaszta , mogyoróolaj , galanga , citromnád , fokhagyma , salottahagyma