Galgóczi Gábor receptje
2019. október 7.- 100 g salottahagyma
- 25 g fokhagyma
- 40 g citromnád
- 40 g galanga
- 2 g kaffir lime levele
- 10 g vörös currypaszta
- 20 g mogyoróolaj
- 2 l csirkealaplé
- 1 g csili
- 40 ml halszósz
- 20 ml lime-lé
Betétek
Hozzávalók:
- garnéla
- lila hagyma
- paradicsom
- laskagomba
- koriander
- újhagyma
- pak choi
Betét elkészítése:
A garnélát mogyoróolajon megpirítjuk, majd felöntjük a levessel. A gombát, pak choit, újhagymát, paradicsomot és lila hagymát apróra szeleteljük, majd beleforraljuk a levesbe. Frissen vágott korianderrel megszórjuk.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/07/tom-yam-leves1427-770x_.jpg?token=52debbad9b3364d1f6fe9af784b03215)
halszósz , vörös currypaszta , mogyoróolaj , galanga , citromnád , fokhagyma , salottahagyma