Segal Viktor receptje
2019. március 8.- 2 ek semleges olaj
- 2 fej salotta hagyma, finomra aprítva
- 1 csokor újhagyma, felkarikázva
- 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
- 1/2 szál póréhagyma, felkarikázva
- 1 szál sárgarépa, felkockázva
- 1/4 zellergumó, felkockázva
- 1,2 l szárnyas- vagy zöldségalaplé
- 2 db nagyobb méretű sárga héjú burgonya (pl. Ella), felkockázva
- 1 nagy csokor turbolya
- 1/2 csokor petrezselyem
- 4 dkg hideg vaj vagy olívaolaj
- só, bors
- díszítéshez néhány szál turbolya és 2 ek olívaolaj
Turmixgéppel készítve: serpenyőben megpirítjuk a hagymákat, hozzáadjuk a zöldségeket, pár perc múlva az alaplevet, és puhára főzzük, majd pürésítjük.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/11/Turbolyas-zoldsegleves-1-770x_.jpg?token=25ccbced5b8d2564f3fa0eb24603551c)
zeller , hagyma , turbolya , salottahagyma , újhagyma , fokhagyma , póréhagyma , sárgarépa , zellergumó , burgonya , zöldségalaplé , petrezselyem , olívaolaj