Receptek

Turbolyás zöldségleves

Turbolyás zöldségleves

Segal Viktor receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 2 ek semleges olaj
  • 2 fej salotta hagyma, finomra aprítva
  • 1 csokor újhagyma, felkarikázva
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
  • 1/2 szál póréhagyma, felkarikázva
  • 1 szál sárgarépa, felkockázva
  • 1/4 zellergumó, felkockázva
  • 1,2 l szárnyas- vagy zöldségalaplé
  • 2 db nagyobb méretű sárga héjú burgonya  (pl. Ella), felkockázva
  • 1 nagy csokor turbolya
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 4 dkg hideg vaj vagy olívaolaj
  • só, bors
  • díszítéshez néhány szál turbolya és 2 ek olívaolaj
 
ELKÉSZÍTÉSE:

A thermomix keverőtálába tesszük a hagymákat, hozzáöntjük az olajat, és 2-3 perc alatt, 100 °C-on a legkisebb fokozaton megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és az alaplevet, majd 100 °C-on főzzük, amíg minden hozzávaló meg nem puhul (3-4 perc). Sózzuk, borsozzuk, majd magas fokozaton 2-3 perc alatt pürésítjük, közben a forró levesbe turmixoljuk a zöld fűszereket és a hideg vajat. A thermomix előnye, hogy krémesebb állag érhető el, az étel színe élénk marad, és tálalásig melegen tarthatjuk.


TIPP:

Turmixgéppel készítve: serpenyőben megpirítjuk a hagymákat, hozzáadjuk a zöldségeket, pár perc múlva az alaplevet, és puhára főzzük, majd pürésítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.