Receptek

Túrógombóc málnával

Nábelek Zsófia receptje

2020. március 9.
  • 600 g házi túró
  • 2 db tojás
  • 65 g búzadara
  • 20 g porcukor
  • 1 db citrom héja
  • 1 csipet só
  • 200 g házi zsemle- vagy panko morzsa
  • 1 ek vaj
  • 300 g fagyasztott vagy friss málna
  • 1 ek cukor
  • 1/4 rúd vanília

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A gombóchoz a túrót, tojást, búzadarát, porcukrot, citromhéjat és egy jó csipet sót villával összekeverünk, majd egy éjszakára, de legalább 3-4 órára állni hagyjuk a hűtőben.

Közben elkészítjük a málnamártást: a málnát lábasba tesszük a cukorral és egy negyed vaníliarúd kikapart magjaival, majd az egészet összeforraljuk. Villával vagy habverővel néhányszor keverjük meg, hogy a málnaszemek összetörjenek, és főzzük 4-5 percig, majd teljesen hűtsük le.

A zsemle- vagy panko morzsát egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk a vajjal. A túrós alapból diónyi gombócokat formázunk, erősen sós és cukros vízben pontosan 5 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, lecsepegtetjük és a pirított morzsába forgatjuk. Még forrón tálaljuk a hideg málnamártással.


cukor , citrom , vanília , tojás , búzadara , málna , túró

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra