Nábelek Zsófia receptje
2020. március 9.- 600 g házi túró
- 2 db tojás
- 65 g búzadara
- 20 g porcukor
- 1 db citrom héja
- 1 csipet só
- 200 g házi zsemle- vagy panko morzsa
- 1 ek vaj
- 300 g fagyasztott vagy friss málna
- 1 ek cukor
- 1/4 rúd vanília
Közben elkészítjük a málnamártást: a málnát lábasba tesszük a cukorral és egy negyed vaníliarúd kikapart magjaival, majd az egészet összeforraljuk. Villával vagy habverővel néhányszor keverjük meg, hogy a málnaszemek összetörjenek, és főzzük 4-5 percig, majd teljesen hűtsük le.
A zsemle- vagy panko morzsát egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk a vajjal. A túrós alapból diónyi gombócokat formázunk, erősen sós és cukros vízben pontosan 5 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, lecsepegtetjük és a pirított morzsába forgatjuk. Még forrón tálaljuk a hideg málnamártással.