Receptek

Túrógombóc, pisztácia, málna

Kozma Péter receptje

2020. november 19.

Gombóc
Hozzávalók:

  • 50 dkg áttört tehéntúró
  • 60 g búzadara
  • 3 db tojássárgája
  • 1 db citrom héja

  • 20 dkg durvára vágott pisztácia

Málnacoulis
Hozzávalók:

  • 40 dkg málnapüré
  • 10 dkg cukorszirup
  • 5 g agar-agar

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Gombóc elkészítése:
A hozzávalókat egy csipet sóval alaposan elkeverjük, majd lefedve hűtőszekrényben két órán át pihentetjük. A pisztáciát száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, majd félretesszük. Ezután diónyi gombócokat formázunk, forrásban lévő vízben kifőzzük, és pirított pisztáciamorzsába forgatjuk.

Málnacoulis elkészítése:

A málnapürét és a cukorszirupot felforraljuk, majd hozzáadjuk az agaragart. Másfél percig forraljuk, közben habverővel átkeverjük, majd egy tálba öntve hagyjuk teljesen kihűlni és megdermedni. Turmixoljuk teljesen simára, majd a pisztáciás túró gombóccal tálaljuk.


tehéntúró , búzadara , tojás , citrom héja , pisztácia , málna , agar-agar