Kozma Péter receptje
2020. november 19.Gombóc
Hozzávalók:
- 50 dkg áttört tehéntúró
- 60 g búzadara
- 3 db tojássárgája
- 1 db citrom héja
- só
- 20 dkg durvára vágott pisztácia
Málnacoulis
Hozzávalók:
- 40 dkg málnapüré
- 10 dkg cukorszirup
- 5 g agar-agar
Gombóc elkészítése:
A hozzávalókat egy csipet sóval alaposan elkeverjük, majd lefedve hűtőszekrényben két órán át pihentetjük. A pisztáciát száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, majd félretesszük. Ezután diónyi gombócokat formázunk, forrásban lévő vízben kifőzzük, és pirított pisztáciamorzsába forgatjuk.
Málnacoulis elkészítése:
A málnapürét és a cukorszirupot felforraljuk, majd hozzáadjuk az agaragart. Másfél percig forraljuk, közben habverővel átkeverjük, majd egy tálba öntve hagyjuk teljesen kihűlni és megdermedni. Turmixoljuk teljesen simára, majd a pisztáciás túró gombóccal tálaljuk.
tehéntúró , búzadara , tojás , citrom héja , pisztácia , málna , agar-agar