Bíró Lajos receptje
2019. április 12.- 250 g rétesliszt
- 1 db tojás
- 100 g víz
- 3 g só
- 70 g füstölt szalonnakocka
- 100 g rögös tehéntúró
- 150 g tejföl
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A fenti anyagokat kézzel vagy géppel összegyúrjuk és folpackba csomagolva egy órát pihentetjük. Tésztagéppel vagy nyújtófával vékonyra nyújtjuk, és kézzel tépkedve a forró vízbe szaggatjuk. Kb. 2 perc főzés után szűrjük. A szalonnát kis kockákra vágjuk és kipirítjuk. A pörcöt szűrjük és félretesszük a tálaláshoz. A visszamaradt szalonnazsíron kezdjük pirítani a csuszatésztát egy tapadásmentes serpenyőben, majd ha szépen pirult, hozzámorzsoljuk a tehéntúrót. Azonnal tálaljuk. A tetejét zsíros tejföllel és szalonnapörccel gazdagítjuk.

szalonna , túró , tejföl , tojás , liszt , füstölt szalonnakocka