A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Túrós csusza

Bíró Lajos receptje

2019. április 12.
  • 250 g rétesliszt
  • 1 db tojás
  • 100 g víz
  • 3 g só
  • 70 g füstölt szalonnakocka
  • 100 g rögös tehéntúró
  • 150 g tejföl
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A fenti anyagokat kézzel vagy géppel összegyúrjuk és folpackba csomagolva egy órát pihentetjük. Tésztagéppel vagy nyújtófával vékonyra nyújtjuk, és kézzel tépkedve a forró vízbe szaggatjuk. Kb. 2 perc főzés után szűrjük. A szalonnát kis kockákra vágjuk és kipirítjuk. A pörcöt szűrjük és félretesszük a tálaláshoz. A visszamaradt szalonnazsíron kezdjük pirítani a csuszatésztát egy tapadásmentes serpenyőben, majd ha szépen pirult, hozzámorzsoljuk a tehéntúrót. Azonnal tálaljuk. A tetejét zsíros tejföllel és szalonnapörccel gazdagítjuk.


szalonna , túró , tejföl , tojás , liszt , füstölt szalonnakocka

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra