Receptek

Vagdalt libamell

Vagdalt libamell

Kalla Kálmán receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db libának a melle, csonttal
  • só, frissen őrölt bors
  • 100 g vaj
  • 100 g vöröshagyma finomra vágva, kevés zsíron lepirítva
  • 2 gerezd fokhagyma finomra zúzva
  • 1 kk majoránna
  • 3 db zsemle tejbe áztatva, kicsavarva
  • 3 db tojás
  • 1 cs petrezselyem finomra vágva
  • 1 db tojás a megkenéshez

ELKÉSZÍTÉSE:
A libamellről egy darabban lefejtjük a zsíros bőrt és félretesszük, mert ezzel fedjük be a vagdaltat. A csontról lefejtjük a húst és ledaráljuk, a csontot tepsibe tesszük. A darált húst elkeverjük a zsemlékkel, a puha vajjal, tojással, sóval, borssal, a pirított hagymával, fokhagymával és majoránnával. A jól elkevert vagdalt húst visszatesszük a mellcsontra. Egy órára hűtőbe rakjuk. Ezután megkenjük a felvert tojással, majd a lefejtett zsíros bőrt ráhelyezzük a vagdaltra, és rá is kötjük cérnával. 160 °C-os sütőben kb. 1 órán át sütjük, sütés közben locsolgatjuk addig, amíg piros nem lesz. Fél órát pihentetjük, a cérnát eltávolítjuk. A csontról levesszük a vagdaltat, felszeleteljük és visszahelyezzük rögtön a csontra. Tálra tesszük, adhatunk mellé burgonyapürét, kompótot vagy salátát.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább