Cikkek

Magyar Konyha

2025. április 5.

sült csirke , csirke , piri piri , szecsuáni csirke , rántott csirke

Ha valami újdonságra vágyik a család vagy a barátok, bátran induljunk felfedezőútra a hagyományos rántott, vagy sült csirkén túlra! Íme öt különféle, egytől-egyig színpompás és illatos csirke recept, túl a megszokott megoldásokon!

Vasárnapi rántott csirke burgonyasalátával és kovászosuborka-remouláddal




Persze nem csak vasárnap működik, igaz, ez nem készül el 10 perc alatt. De sokszorosan megéri a rá fordított időt: ropogós, szaftos, ínycsiklandó gombócokat kapunk, amely ezzel a burgonyasalátával az igazi! A Mandula Étterem receptje. 

Piri-piri csirke




A portugálok híres, pikáns sült csirkéje, amelyet mindenhol készítenek az ország belső területein. Piri piri paparika híján működik ám remekül más chilifajtákkal is! Bittera Dóra és Molnár B. Tamás receptje, pirított burgonyával tökéletes! 

Sült csirke csilivel és szecsuáni borssal




Jöjjön még egy pikáns ötlet! Ebben a receptben a méz, a fehérborecet, a chili és a szecsuáni bors adja a csirkehús utánozhatatlan ízét. Grillrácson is remekül elkészíthető, de a sütőben is remekül megsül! Nábelek Zsófia receptje. 

Csípős diós csirkeszárny avokádókrémmel és sült paprikával




Ezek a fűszeres csirkenyalókák belül szaftosak, kívül pedig tökéletesen ropogósak. Sült paprika nélkül is működnek, de természetesen azzal teljes Vomberg Frigyes receptje. 

Pirított csirke salátafőzelékkel




Telis-tele van a piac friss fejessalátával. Használjuk hát ki az egyik első tavaszi zöldet! Nábelek Zsófia receptje, ahol a csirke csak ürügy egy jó salátafőzelék elkészítéséhez!