Tivadar György receptje
2021. január 5.- 12 db sertéspofa
- 10 dkg füstölt zsírszalonna
- 5 db vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db tv paprika
- 50 dkg liszt
- 5 db tojássárgája
- 1 ek füstöltpaprika-őrlemény
- 2 ek csemege fűszerpaprika
- só, bors
- őrölt kömény
- 2 dl étolaj
- 20 dkg tejföl
A galuskát a következőképpen készítjük el:
a liszthez adunk sót, füstöltpaprika-őrleményt, és összekeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját és 1,5 dl vizet, majd összekeverjük.
Tálalás előtt a galuskákat olajozott, forró serpenyőben ropogósra pirítjuk. Tálaláskor a tetejükre kanalazzuk a tejfölt.
sertéspofa , füstölt zsírszalonna , vöröshagyma , fokhagyma , paradicsom , paprika , liszt , tojás , őrölt kömény , füstöltpaprika-őrlemény , tejföl , étolaj , csemege fűszerpaprika