Receptek

Sertéspofapörkölt füstölt paprikás galuskával

Tivadar György receptje

2021. január 5.
  • 12 db sertéspofa
  • 10 dkg füstölt zsírszalonna
  • 5 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 50 dkg liszt
  • 5 db tojássárgája
  • 1 ek füstöltpaprika-őrlemény
  • 2 ek csemege fűszerpaprika
  • só, bors
  • őrölt kömény
  • 2 dl étolaj
  • 20 dkg tejföl
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Klasszikus pörköltalapot készítünk, amihez hozzáadjuk a körbepirított egész pofákat és 1,5-2 óra alatt puhára főzzük.


A galuskát a következőképpen készítjük el:
a liszthez adunk sót, füstöltpaprika-őrleményt, és összekeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját és 1,5 dl vizet, majd összekeverjük.

Nem baj, ha sűrű, mert kanállal szaggatjuk a galuskákat a forrásban lévő vízbe: kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük.


Tálalás előtt a galuskákat olajozott, forró serpenyőben ropogósra pirítjuk. Tálaláskor a tetejükre kanalazzuk a tejfölt.


sertéspofa , füstölt zsírszalonna , vöröshagyma , fokhagyma , paradicsom , paprika , liszt , tojás , őrölt kömény , füstöltpaprika-őrlemény , tejföl , étolaj , csemege fűszerpaprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra