A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Parajsaláta mangóval és bébipolippal

Bereznay Tamás receptje

2018. március 2.
  • 20 dkg mosott bébiparaj
  • 1 db mangó
  • 40 dkg tisztított bébipolip
  • 2 kisebb fej lila hagyma
  • 6 dkg pirított durvára tört mogyoró
  • 1/2 dl szőlőmagolaj

DRESSZING
HOZZÁVALÓK:

  • 1/2 dl olívaolaj
  • 2 db lime leve
  • 2 ek méz
  • 1 rúd vanília kikapart magja
  • kevés frissen őrölt fekete bors
  • csipet só


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A dresszing hozzávalóit kis befőttesüvegbe töltjük, és alaposan összerázzuk. A megmosott parajt összeforgatjuk a finomra vágott lila hagymával, a felszeletelt mangóval és a mogyoróval, majd négy tányérra elosztjuk.

Közben egy serpenyőben szőlőmagolajat hevítünk, és nagy lángon pár perc alatt megsütjük a bébipolipokat.

Meglocsoljuk a dresszinggel a salátát, és a tetejére szedjük a bébipolipokat.


mangó , bébiparaj , bébipolip , lila hagyma , mogyoró , szőlőmagolaj , olívaolaj , lime , méz , vanília , őrölt fekete bors