Nagy Attila receptje
2021. október 8.- 4 db csontos bivalylábszár
- 200 g liszt
- 4 db tojás
- 200 g répa
- 200 g zellergumó
- 100 g petrezselyemgyökér
- 300 g hagyma
- 50 g fokhagyma
- 20 g fűszerpaprika
- 5 g fűszerkömény
- 50 g só
- 1 db kápia
- 2 db tv paprika
- 2 db paradicsom
- 2 g babérlevél
- 50 g mangalicazsír
A bivalyhúst edényben mangalicazsíron barnára pirítjuk, ezután kivesszük.
A durvára vágott hagymát, fokhagymát üvegesre pároljuk a maradék zsiradékon, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikákat. Ezután hozzáadjuk a húst és a többi fűszert, és felöntjük (lehetőleg bivalyalaplével).
Amikor a hús majdnem kész, hozzáadjuk a nagy darabokra vágott zöldségeket. Amikor kellően puha a hús, kivesszük a léből a zöldségekkel együtt, ezután vágjuk a zöldségeket kisebb darabokra.
A levet finomszűrőn leszűrjük, és így öntjük a zöldségekre és a húsra. A lisztből és tojásból csipetkét készítünk, sós vízben kifőzzük, és így adjuk a gulyáshoz.
bivalylábszár , sárgarépa , liszt , tojás , zellergumó , vöröshagyma , fokhagyma , petrezselyemgyökér , fűszerpaprika , fűszerkömény , kápia , tv paprika , paradicsom , mangalicazsír , babérlevél