Receptek

Bivalygulyás

Nagy Attila receptje

2021. október 8.
  • 4 db csontos bivalylábszár
  • 200 g liszt
  • 4 db tojás
  • 200 g répa
  • 200 g zellergumó
  • 100 g petrezselyemgyökér
  • 300 g hagyma
  • 50 g fokhagyma
  • 20 g fűszerpaprika
  • 5 g fűszerkömény
  • 50 g só
  • 1 db kápia
  • 2 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 g babérlevél
  • 50 g mangalicazsír
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A bivalyhúst edényben mangalicazsíron barnára pirítjuk, ezután kivesszük.

A durvára vágott hagymát, fokhagymát üvegesre pároljuk a maradék zsiradékon, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikákat. Ezután hozzáadjuk a húst és a többi fűszert, és felöntjük (lehetőleg bivalyalaplével). 

Amikor a hús majdnem kész, hozzáadjuk a nagy darabokra vágott zöldségeket. Amikor kellően puha a hús, kivesszük a léből a zöldségekkel együtt, ezután vágjuk a zöldségeket kisebb darabokra. 

A levet finomszűrőn leszűrjük, és így öntjük a zöldségekre és a húsra. A lisztből és tojásból csipetkét készítünk, sós vízben kifőzzük, és így adjuk a gulyáshoz.  


bivalylábszár , sárgarépa , liszt , tojás , zellergumó , vöröshagyma , fokhagyma , petrezselyemgyökér , fűszerpaprika , fűszerkömény , kápia , tv paprika , paradicsom , mangalicazsír , babérlevél

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra