Segal Viktor receptje
2022. január 4.- 1 db kisebb méretű ananász (közepe kivágva) hosszában 1 cm vastagra szeletelve
- 1 db nagyobb méretű édeskömény uborkaszeletelő segítségével vékonyra szeletelve (az édeskömény zöldjét félretesszük a saláta díszítéséhez)
- 1 db zöld alma vékony karikákra vágva
- só, bors
Az öntet
Hozzávalók:
- 3 ek meggyecet (vagy málnaecet)
- 1 ek méz
- 1 dl olívaolaj
- só, bors
A salátaöntethez a meggyecetet elkeverjük a mézzel, a sóval és a borssal, majd lassan hozzáadjuk az olívaolajat, és kézi habverővel mártás állagúra összekeverjük.
Tálalás:
Az ananászt, az édesköményt és az almát sózzuk, borsozzuk, és a tányérra helyezzük. Meglocsoljuk az öntettel és megszórjuk az édeskömény zöldjével.
ananász , édeskömény , méz , zöld alma , meggyecet , olívaolaj