Receptek

Ananász-édeskömény saláta

Segal Viktor receptje

2022. január 4.
  • 1 db kisebb méretű ananász (közepe kivágva) hosszában 1 cm vastagra szeletelve
  • 1 db nagyobb méretű édeskömény uborkaszeletelő segítségével vékonyra szeletelve (az édeskömény zöldjét félretesszük a saláta díszítéséhez)
  • 1 db zöld alma vékony karikákra vágva
  • só, bors

Az öntet
Hozzávalók:

  • 3 ek meggyecet (vagy málnaecet)
  • 1 ek méz
  • 1 dl olívaolaj
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A salátaöntethez a meggyecetet elkeverjük a mézzel, a sóval és a borssal, majd lassan hozzáadjuk az olívaolajat, és kézi habverővel mártás állagúra összekeverjük.

Tálalás:

Az ananászt, az édesköményt és az almát sózzuk, borsozzuk, és a tányérra helyezzük. Meglocsoljuk az öntettel és megszórjuk az édeskömény zöldjével.

ananász , édeskömény , méz , zöld alma , meggyecet , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra