Dudás Szabolcs receptje
2019. március 13.TARTE
Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 30 g kakaó
- 40 g mandulaliszt
- 125 g porcukor
- 200 g vaj
- 2 db tojás
- csipet só
KRÉM
Hozzávalók:
- 4 db tojássárgája
- 20 g keményítő
- 450 ml tej
- 80 g cukor
- 60 ml céklalé
- 100 g Ruby csokoládé
A tojások kivételével minden hozzávalót a hideg, kockákra vágott vajjal morzsásra keverünk, aztán tesszük hozzá a tojást, és jól kidolgozzuk. Fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük. Utána enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, 10 centis köröket szaggatunk, és fél órát hűtjük. A tarte-formákat vékonyan kivajazzuk, a köröket óvatosan beledolgozzuk. Sütés előtt lefagyasztjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
A tejet felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral és a keményítővel elkeverjük. A felforralt tejet hozzáöntjük, visszatesszük a tűzre, míg besűrűsödik. Hozzákeverjük a cékla levét, majd a Ruby csokoládéval emulziót készítünk. Lehűtjük, habzsákkal a formákba töltjük, és ehető virágokkal díszítjük.
Ruby csokoládé , céklalé , tojás , liszt , mandulaliszt , kakaó , porcukor , vaj , keményítő