A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tarte

Dudás Szabolcs receptje

2019. március 13.

TARTE
Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 30 g kakaó
  • 40 g mandulaliszt
  • 125 g porcukor
  • 200 g vaj
  • 2 db tojás
  • csipet só

KRÉM
Hozzávalók:

  • 4 db tojássárgája
  • 20 g keményítő
  • 450 ml tej
  • 80 g cukor
  • 60 ml céklalé
  • 100 g Ruby csokoládé
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Tarte elkészítése:
A tojások kivételével minden hozzávalót a hideg, kockákra vágott vajjal morzsásra keverünk, aztán tesszük hozzá a tojást, és jól kidolgozzuk. Fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük. Utána enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, 10 centis köröket szaggatunk, és fél órát hűtjük. A tarte-formákat vékonyan kivajazzuk, a köröket óvatosan beledolgozzuk. Sütés előtt lefagyasztjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

Krém elkészítése:
A tejet felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral és a keményítővel elkeverjük. A felforralt tejet hozzáöntjük, visszatesszük a tűzre, míg besűrűsödik. Hozzákeverjük a cékla levét, majd a Ruby csokoládéval emulziót készítünk. Lehűtjük, habzsákkal a formákba töltjük, és ehető virágokkal díszítjük.




Ruby csokoládé , céklalé , tojás , liszt , mandulaliszt , kakaó , porcukor , vaj , keményítő

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra