Receptek

Coco, fava bab, rákmártás, kaviár, kale

Pesti István receptje

2022. január 20.

Konfitált bab

Hozzávalók:

  • 30 dkg coco bab
  • 1 l kacsazsír
  • 1 db sült fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 db csili
  • 20 dkg tisztított fava bab (lóbab)

Mártás

Hozzávalók:

  • 10 dkg rákpáncél
  • 20 dkg koktélrák
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 l csirkealaplé
  • 10 dkg salottahagyma
  • 3 dkg fokhagyma
  • 1 tk paradicsompüré
  • 2 dl Noilly Prat vermut
  • 1 dl fehérbor
  • 2 ek gyömbér
  • 2 db thai citromfű
  • 2 db kaffir lime-levél
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 ek lime-lé
  • 2 dl kókusztej
  • 20 dkg vaj

Kale

Hozzávalók:

  • 50 dkg kale (fodros kel)
  • 1 l étolaj

Kiegészítők:

  • füstölt tokhalkaviár
  • harangvirág

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Konfitált bab elkészítése:

A babot vízben félig puhára főzzük, leszűrjük, felöntjük kacsazsírral, hozzátesszük a fűszereket és nagyon lassú, gyöngyöző forrás mellett puhára pároljuk. Ha kész, leszűrjük, és összekeverjük a tisztított fava babbal. Tálalásig melegen tartjuk. 

Mártás elkészítése:

A rákpáncélt sütőben megpirítjuk. A hagymát és a fokhagymát olívaolajon megpirítjuk, és felöntjük a vermuttal és a borral. Amint elpárologtatták a levet, hozzáadjuk a paradicsompürét és a koktélrákokat, felengedjük a csirkealaplével, és hozzáadjuk a rákpáncélt is. Egy órán keresztül főzzük, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot.
Az utolsó 10 percben hozzáadjuk a fűszereket, a lime levét és a kókusztejet. Leszűrjük, és szűrés után vajjal dúsítjuk.

Kale elkészítése:

A levéldarabokat forró olajban ropogósra sütjük.

Tálalás:

A kétféle babot a tányér aljára tesszük, a mártást felmelegítjük, botmixer segítségével felhabosítjuk, majd a babokra öntjük. Ráhelyezzük a sült káposztaleveleket, a kaviárokat is mellé tesszük, végül virágokkal díszítjük. 


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra