Receptek

Rib eye steak kakaóval, karfiollal és gombával

Szabó Sándor receptje

2022. február 1.
  • 1 kg rib eye steak
  • 1 fej karfiol
  • 150 g vaj
  • 200 ml tejszín
  • 200 ml tej
  • 1 ek őrölt kömény
  • 1 db lime
  • 100 g csiperke
  • 20 g 54%-os csokoládé
  • borjújus
  • bors
  • 1 tk kakaópor
  • 5 g szárított, reszelt shiitake gomba 
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

„Karfiolkuszkusz”

A karfiolt apró rózsáira szedjük, majd 5-6 darabot apróra vágunk, és olívaolajon, köménnyel aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a kakaópor felét, és lehúzzuk a tűzhelyről.

Karfiolpüré

A karfiol többi részét feltesszük főni a tejjel és a tejszínnel. Amikor megfőtt, leszűrjük és turmixoljuk. Turmixolás közben hideg, kockázott vajjal krémesítjük. Sóval ízesítjük. Tálalásig melegen tartjuk.

Csiperke

A kakaópor másik felét, a reszelt shiitake gombával és kevés sóval összekeverjük, majd a csiperkéből vékony szeleteket szelünk és beleforgatjuk a keverékbe. 

Tálalás előtt a rib eye steaket tetszőleges módon sütjük át és hagyjuk pihenni 5 percig.  
A karfiolpürét a tányérra kanalazzuk, a tetejére halmozzuk a „karfiolkuszkuszt” és a gombát. 
Reszelt lime-héjjal és csokoládés borjújus-vel tálaljuk.


rib eye steak , karfiol , vaj , tejszín , tej , fűszerkömény , lime , csiperke , csokoládé , kakaópor , shiitake gomba , borjújus

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra