Tiago Sabarigo receptje
2022. február 9.Paprikaszósz
Hozzávalók:
- 250 g friss paprikadzsúsz
(2 db kaliforniai paprika ad kb. 2,5 dl dzsúszt) - 50 g szójaszósz
- 50 g mirin
- 25 g fehér misopaszta
- 0,5 g kukoricakeményítő
Açorda
Hozzávalók:
- 100 g koriander
- 100 g spenót
- 100 g fehér kenyér (belseje)
- 150 g tejszín
- 100 g víz
- 10 g vaj
- 5 g fokhagyma
- 200 g friss szívkagyló
- 50 g fehérbor
- 50 g víz
- egy csipet friss koriander
- egy csipet só
A paprikaszósz hozzávalóit forrásig hevítjük, a legvégén adjuk hozzá a keményítőt, összeforraljuk, és az egészet botmixerrel keverjük pár percig, majd szitán préseljük át a szószt.
Az açordához a koriandert és a spenótot forrásban levő vízbe tesszük néhány másodpercre, majd egy szűrővel jeges vízbe helyezzük. Papírtörlőn megszárítjuk.
A vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk a fokhagymát. A fehér kenyeret beáztatjuk a tejszínbe, és hozzáadjuk a fokhagymás vajhoz. Ezután adjuk hozzá a korianderes spenótot, végezetül a vizet, és ízlés szerint sózzuk.
A kagylót megfőzzük a fehérborban és a korianderben, majd a kész açordát krutonkockákkal tálaljuk a mangalicatarja mellé, amelyet 65 fokon szuvidáltunk 16 órán át.
kaliforniai paprika , szójaszósz , mirin , misopaszta , kukoricakeményítő , koriander , spenót , szívkagyló , tejszín , vaj , fehérbor