Nagy Zoltán receptje
2022. február 14.- 30 ml Beefeater gin
- 20 ml Cointreau narancslikőr
- 2-3 gerezd citrom héja
- 2-3 gerezd narancs héja
- 100 ml almalé
- 30 ml ananászlé
- keserűk
Dísz: narancshéj vékonyra vágva
Pohár: short drink
A narancs- és a citromhéjakat az alkoholban megnyomkodjuk egy tömőfa segítségével, majd hozzáadjuk az almalevet és az ananászlevet. Felmelegítjük, majd forráspont közelében levesszük.
Kicsit meglebegtetjük az italt, vagyis többször egy edényből egy másikba öntjük. Lehetőleg fémedényt használjunk, és jó magasról dobáljuk az italt egyikből a másikba, hogy egy kicsit felhabosodjon. Adjunk hozzá pár csepp keserűt.
Ha lángokat akarunk az ital tetején látni, vegyünk egy fél lime-ot, kaparjuk ki a belsejét, rakjunk bele egy kevés kenyérhéjat, öntsünk rá bármilyen 40 fok fölötti alkoholt, és gyújtsuk meg.
Beefeater gin , Cointreau narancslikőr , citrom , narancs , ananászlé , almalé , keserűk