Bocskai Balázs receptje
2019. szeptember 12.Hozzávalók 5 darab burgerhez:
Konfitált malacpofa
- 10 db malacpofa
- 1 kg kacsazsír
- 1 kg mangalicazsír
- 2 szár répa
- 2 szár petrezselyemgyökér
- fél fej zeller
- fél fej karalábé
- 2 fej fokhagyma
- 3 fej hagyma
- 1 csokor kakukkfű
- 1 csokor rozmaring
- ízlés szerint só, bors, paprika
Lecsó
- 15 dkg húsos, füstölt szalonna
- 3 fej hagyma
- 5 db paprika
- 3 db paradicsom
- fél szál gyulai kolbász
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors, fűszerpaprika
Egyéb
- 10 dkg Tekeres Völgyi Rusztik sajt
- 5 db kovászos uborka
- 5 db óriás sajtos pogácsa
A Food Truck Show idén kiemelt figyelmet fordított a mangalicára. A szakmai díjat a BazsaLicom nyerte el a Malacpofás Pogiburgerével.
Elkészítése:
1. A malacpofát sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük.
2. Megpucoljuk a gyökeres zöldségeket, és a zsírt a malacpofa mellé tesszük a tepsibe. Ezt
3. A lecsóhoz a szalonnát apróra vágjuk, kiterítjük és lepirítjuk. A vörös hagymával ugyan így teszünk.
4. A paprikát és paradicsomot felkockázzuk.
5. Hozzáadjuk a paprikát, kevergetve pirítjuk.
6. Amikor a paprika összerogyott, hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymával is ízesítjük.
7. A végén belefőzzük az apróra vágott gyulai kolbászt.
8. A pogácsákat lapjával kettévágjuk, és a vágási felületet zsíron megpirítjuk.
9. A pogácsa alsó részébe tesszük a kovászos uborkát, rá a konfitált malacpofát, majd a lecsót. Erre tesszük rá a sajtot, és a pogácsa tetejét.