Schäffer Erzsébet receptje
2024. január 13.25 dkg cukor 2 tojás
2 ek zsír
3 ek méz
40 dkg liszt
1 sütőpor
1 zacskó kókuszreszelék
A mázhoz
25 dkg cukor
10 ek tej
3 ek kakaó
3 ek rum vagy 1 aroma 3 ek vaj
ÍGY CSINÁLOM
A tésztához a cukrot, tojást, zsírt alaposan kikeverem. Hozzácsorgatom a mézet, a tejet, azzal tovább keverem, majd a sütőporral vegyített liszt megy hozzá. Akkor jó, ha tejföl-sűrűségű. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon villapróbáig sütöm.
Míg a tészta sül, készül a máz. A cukrot a tejjel és a kakaóval csomómentesen összefőzöm, hozzáöntöm a rumot vagy az aromát. Amikor kész, hozzáadom a vajat. A kihűlt tésztát fölkockázom, beforgatom a forró mázba, végül meghengergetem a kókuszreszelékben.
JÁTSZHATSZ
A mázból ne kapd ki a kockákat, hagyd, hogy a tészta megszívja magát. Így lesz ízletes, omlós a süteményed.
INTELEM
A finomlisztet és a réteslisztet eleve összekeverem, ebből dolgozom – sokkal jobb állagú tésztát kapok.
Fotó: Szász Marcell
kókuszkocka , Schäffer Erzsébet , kókuszos sütemény , kókusz