Receptek

Skótlazac, narancs, tápióka

Murányi Mercédesz és Horváth Bence receptje

2020. június 11.

Skót lazac
Hozzávalók:

  • 1 db lazacfilé (lebőrözve, négy egyforma vastagságú csíkra vágva)
  • 20 dkg só
  • 20 dkg cukor
  • borókabogyó
  • narancshéj
  • aktív szénpor

Narancsdresszing
Hozzávalók:

  • 2 db narancs filézve
  • 1/2 ek növényi olaj
  • 1 ek méz

  • 1/2 ek koriandermag

Tápióka
Hozzávalók:

  • 1/2 csésze tápióka
  • 3 csésze víz
  • 1/2 tk só

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

Skót lazac elkészítése:
A sót a cukorral, a borókabogyóval és a narancshéjjal elkeverjük, és 2 órán át marináljuk benne a lazaccsíkokat. Utána a lazaccsíkokat lemossuk, megszórjuk kevés szénporral és fóliára fektetjük egymás mellé. Szorosan feltekerjük, egy éjszakát pihentetjük.

Narancsdresszing elkészítése:
A koriandermagot szárazon lepirítjuk, rárakjuk a narancsfiléket, a mézet, és forralunk egyet rajta. Ha kész, turmixoljuk, leszűrjük és kihűtjük. Keverőtálban habverővel kis adagokban hozzákeverjük az olajat, és sóval ízesítjük. Tálalásnál a lazacot fényesítjük vele.

Tápióka elkészítése:
A tápiókát a sós vízben addig főzzük folyamatosan kevergetve, míg a gyöngyök áttetszők nem lesznek. Leszűrjük, kikenjük szilikonlapra és teljesen kiszárítjuk. Ezután összetördeljük és forró olajban hirtelen kisütjük.


lazacfilé , borókabogyó , narancshéj , aktív szénpor , méz , koriandermag , tápióka

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra