Bereznay Tamás receptje
2024. május 11.1 kg kétszer darált marhanyak
4 db szezámos hamburgerbuci
1 csomag Kotányi amerikai BBQ-burgerfűszer
8 szelet cheddar sajt
8 szelet bacon
2 db paradicsom
salátalevelek
só
ezersziget-öntet
A darált húst összekeverjük a fűszerrel és kevés sóval. Alaposan összegyúrjuk, majd nyolc egyenlő méretű húspogácsát formázunk belőle. Serpenyőben kisütjük a baconszeleteket, majd félretesszük. Ebben a serpenyőben, két részletben megsütjük a húspogácsákat. Zsírpapírral bélelt lapos tepsiben mindegyik hús tetejére egy szelet sült bacont és sajtot teszünk.
A sütő grillfokozatán ráolvasztjuk a sajtot. Közben a félbevágott bucikat megpirítjuk. Ezután összeállítjuk a hamburgert.