Receptek

Esterházy-marha

A tihanyi Vinarius Étterem receptje

2025. június 3.
  • 1 kg marhapofa
  • 0,8 kg rib-eye steak
  • 1 l demi glace
  • 0,5 kg sárgarépa
  • 0,5 kg zeller
  • 0,4 kg fehérrépa
  • 0,2 kg vöröshagyma
  • 2 dl portói
  • 4 dl tejszín
  • réteslap
  • kézműves vaj
  • dijoni mustár
  • mézes dijoni mustár
  • bors
  • kakukkfű
  • babér
  • grillsó
  • olaj
ADAG: 4 főre

A pofahúst erőteljesen megpirítjuk, majd a 2 napig készülő csontmártásunkban sütjük meg, agyagtálban, 150 fokos kemencében, 5 óra alatt. A pecsenyelevet portóival és a ház vörösborával redukáljuk, vajjal krémesítjük. A zöldségekből korongokat formázunk, és vákuumzacskóban, pecsenyelével, 70 fokon 40 percig hőkezeljük


A maradék zöldségekből és a tejszínből mustáros vadaskrémet készítünk termomixerben.


Tálalás: A pofahúst rétestésztában, sütőben 10 perc alatt átforrósítjuk. A formázott steaket hirtelen perzselve megsütjük, majd pihentetjük. A vadaskrémet zöldségekkel és frissítő csírákkal, testes vörösborral kínáljuk.  

marhapofa