Segal Viktor receptje
2020. július 26.CSILICHUTNEY
HOZZÁVALÓK:
- 15 dkg piros csilipaprika kimagozva, csíkokra vágva
- 15 dkg piros kaliforniai paprika kimagozva, csíkokra vágva
- 15 dkg kristálycukor
A TORTA TÉSZTÁJA
HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg grahamliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 10 dkg olvasztott vaj
- 80 g cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 db egész tojás
- csipet só
- kevés liszt a nyújtáshoz
MASCARPONEKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 15 dkg mascarpone
- 10 dkg tejföl
- 15 dkg tejszín
- 10 dkg kristálycukor
- 1 db fekete kardamom magja frissen őrölve (opcionális)
- 2 db tojássárgája
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 csipet só
CSILICHUTNEY ELKÉSZÍTÉSE:
A meghámozott, kimagozott, csíkokra vágott paprikákat lábasba tesszük a cukorral és 3 evőkanál vízzel. Erős lángon indítjuk a főzést. Néhány percig forraljuk, majd közepesre vesszük a hőt, és
Egy 26 cm-es sütőformát kivajazunk, rétesliszttel meghintünk. A tésztához összekeverjük a kétféle lisztet a sóval, a cukorral, a sütőporral, a tojással és az olvasztott vajjal, összegyúrjuk.
A formával együtt a hűtőbe tesszük, és elkészítjük a fekete kardamomos krémet.
MASCARPONEKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
Egy nagyobb keverőtálba tesszük a mascarponét, a tejfölt, a tejszínt, a cukrot, az őrölt fekete kardamomot, a sót és a tojássárgáját. Habverővel egyneművé keverjük, és a lehűtött tésztára öntjük.
170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
piros csilipaprika , piros kaliforniai paprika , grahamliszt , rétesliszt , vaj , sütőpor , tojás , liszt , mascarpone , tejföl , citrom héja , tejszín , fekete kardamom magja