Golyán Nikolett és Nagy Attila receptje
2020. augusztus 1.- 4 db csirkemellfilé
- 4 szál kakukkfű
- 4 szál rozmaring
- lestyán
- 8 dkg vaj
SALÁTA
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg cékla
- 50 dkg málna
- 4 dkg kristálycukor
- 1/2 db lime leve
- 1 doboz mikrosaláta
- kaporolaj, szőlőmagolaj
- 4 db marinált fürjtojás
- frissen őrölt só és bors
A csirkemellfilét nyitott szeleteléssel fevágjuk, vajjal bekenjük, friss rozmaringgal, kakukkfűvel, lestyánnal fűszerezzük, durvára őrölt borssal és sóval ízesítjük.
A céklát lereszeljük. A málnát kevés cukorral és kevés lime-lével megpároljuk, turmixoljuk, majd a magok miatt leszűrjük.
másnap összekeverjük a friss zöld salátával (pl. madársaláta), meglocsoljuk kevés szőlőmagolajjal, és tálalásnál durvára őrölt sót szórunk a tetejére.
A csirkét kibontjuk a vákuumtasakból, kérget pirítunk rá, felszeleteljük, és a saláta mellé tesszük.
Vékonyan meglocsoljuk kaporolajjal.
cékla , málna , csirkemellfilé , kakukkfű , rozmaring , lestyán , vaj , lime leve , szőlőmagolaj , mikrosaláta , kaporolaj , fürjtojás