A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Sáfrányos korhely kecsegeleves

Jahni László receptje

2020. július 31.
  • 1 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • késhegynyi sáfrány
  • 1 dl fehérbor
  • 1,5 l víz
  • 1,5 kg halcsont, keszeg
  • 40 dkg kecsegefilé
  • 20 dkg pontyfilé
  • 1 ek mustár
  • 1/2 db citrom
  • 1 dl tejföl
  • 1 kis csomó snidling
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 40 g vaj
  • babérlevél
  • friss tárkony
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A finomra vágott hagymát olajon megpirítjuk, beleszórjuk a sáfrányt, felöntjük fehérborral, és teljesen elforraljuk. Beletesszük a keszeget, a halcsontokat, és felöntjük vízzel.

Fedő alatt vagy lefóliázva kis lángon kb. 1 órán át főzzük.

Leszűrjük, hozzáadjuk a mustárt, a kifacsart citrom levét, sózzuk, friss tárkonylevéllel, babérlevéllel, borssal, tejföllel, vágott snidlinggel ízesítjük.

Belefőzzük az előre besózott és kockákra vágott halfiléket. Hideg vajdarabkákkal dúsítjuk.

Hozzáadjuk a (leöblített) savanyú káposztát, és készre főzzük.


sáfrány , étolaj , vöröshagyma , fehérbor , keszeg , halcsont , kecsegefilé , pontyfilé , snidling , mustár , citrom , tejföl , savanyú káposzta , vaj , babérlevél , tárkony

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra