Nábelek Zsófia receptje
2020. január 15.- 125 g mandulaliszt
- 30 g kókuszzsír
- 5 ek olvasztott kakaóvaj
- 250 g kókuszreszelék
- 3 db érett banán
- 3 ek kakaópor
- 2-3 ek méz
A mandulalisztet (vagy az igazán finomra darált mandulát) összekeverjük az enyhén felolvasztott kókuszzsírral, a mézzel, az érett banánnal és a kakaóvajjal. Fokozatosan hozzáadjuk a kókuszreszeléket és egynemű masszává keverjük – robotgépben néhány perc az egész. Kóstoljunk, ha kell, adjunk még hozzá mézet. A massza kétharmad részét egy papírral bélelt edénybe nyomkodjuk egyenletesen. A maradék egyharmad részhez adjuk a kakaóport, majd a sima rész tetején eloszlatjuk. Hűtőben vagy fagyasztóban hagyjuk megdermedni, majd forró vízbe mártott késsel 2-3 centis négyzetekre vágjuk. Tároljuk hűtőszekrényben, de fogyasztás előtt hagyjuk 10-15 percet pihenni szobahőmérsékleten.
banán , kakaó , méz , kókuszreszelék , kókuszzsír , mandulaliszt