Rédai Attila receptje
2021. március 4.A TÉSZTÁHOZ:
- 40 dkg liszt
 - 20 g élesztő
 - 150 g joghurt
 - 40 ml tej
 - 16 g cukor
 - só
 
A LÁNGOSRA:
- 4 dl tejföl
 - 40 dkg trappista sajt
 
A TÖLTELÉKHEZ:
- 50 dkg csirkemell
 - 12 dkg lila hagyma
 - 80 ml olaj
 
A SALÁTAÁGYHOZ:
- 1/2 fej jégsaláta
 - 40 dkg édeskáposzta
 - 20 dkg uborka
 - 40 dkg paradicsom
 
A lángostészta alapanyagaiból tésztát gyúrunk. Akkor ideális, ha minden hozzávaló szobahőmérsékletű.
A töltelékhez a lilahagymát apró kockára vágjuk és összekeverjük a lepirított és csíkokra vágott csirkemellel. 
Megvárjuk, amíg a töltelék kihűl, csak utána dolgozunk vele.
A meggyúrt és megkelt tésztából egyadagnyit kinyújtunk téglalap alakúra.
Ráhelyezzük a tölteléket, és felcsavarjuk. Felcsavaráskor a tészta két végét és a felcsavarásos szélt is jól összedolgozzuk, hogy amikor az olajban sütjük ezt a hosszúkás lángost, akkor ne mehessen a belsejébe olaj.
TÁLALÁS:
A saláta-alapanyagokat julienre (gyufaszál-vékonyságú csíkokra) vágva a tányérra helyezzük. 
A bő olajban kisütött lángost felszeletelve ráhelyezzük. A felszeletelt töltött lángost meglocsoljuk tejföllel, majd sajtot reszelünk rá.
![]()
liszt , élesztő , joghurt , tej , tejföl , trappista sajt , csirkemell , lila hagyma , jégsaláta , olaj , uborka , édeskáposzta , paradicsom
                    
                
        



