Kalla Kálmán receptje
2020. augusztus 31.- 60 dkg fogasszelet, szálka nélkül (4 szeletben)
- 2 ek olaj a sütéshez
- só
MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:
- 1 csésze fogasalaplé (fogascsontokból, zöldséggel főzve)
- 1/2 csésze száraz fehérbor
- 2 csésze tejszín
- 2 ek vágott kaporlevél
- 80 dkg főtt folyami rák
- 20 dkg sampinyongomba (4 fej egészben, a több cikkekre vágva)
- 40 dkg főtt burgonya vajjal, kaporral
- 50 g vaj
- só, frissen őrölt fehér bors
Az alaplevet a fehérborral felére beforraljuk. Egy másik edényben a tejszínt forraljuk be felére. A két mártást egybeöntjük, sóval ízesítjük és pár percig még forraljuk, közben hozzáadjuk a kaprot.
Hozzáadunk 10 g vajat, és a tálalásig melegen tartjuk.
A cikkekre vágott gombát 20 g vajban megpirítjuk, a pirítás végén ízesítjük sóval, fehérborssal. A 4 egész gombafejet a hallal együtt megsütjük.
A fogasfiléket sóval ízesítjük, és felforrósított serpenyőbe tett olajos sütőpapíron pirosra sütjük az egyik oldalukat, majd a megfordított szeleteket még 1 percig sütjük.
A serpenyőt levesszük a tűzről, és 2 perc múlva tálaljuk a képen látható módon.
fogasszelet , olaj , alaplé , száraz fehérbor , kaporlevél , tejszín , folyami rák , sampinyongomba , burgonya , vaj , kapor