Receptek

Fogasszelet Kárpáti módra

Kalla Kálmán receptje

2020. augusztus 31.
  • 60 dkg fogasszelet, szálka nélkül (4 szeletben)
  • 2 ek olaj a sütéshez

MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 1 csésze fogasalaplé (fogascsontokból, zöldséggel főzve)
  • 1/2 csésze száraz fehérbor
  • 2 csésze tejszín
  • 2 ek vágott kaporlevél
  • 80 dkg főtt folyami rák
  • 20 dkg sampinyongomba (4 fej egészben, a több cikkekre vágva)
  • 40 dkg főtt burgonya vajjal, kaporral
  • 50 g vaj
  • só, frissen őrölt fehér bors


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Az alaplevet a fehérborral felére beforraljuk. Egy másik edényben a tejszínt forraljuk be felére. A két mártást egybeöntjük, sóval ízesítjük és pár percig még forraljuk, közben hozzáadjuk a kaprot.

Hozzáadunk 10 g vajat, és a tálalásig melegen tartjuk.

4 db főtt rákot félreteszünk a tálaláshoz, a többi rákból kivesszük a rákhúst és 20 g vajban átmelegítjük.


A cikkekre vágott gombát 20 g vajban megpirítjuk, a pirítás végén ízesítjük sóval, fehérborssal. A 4 egész gombafejet a hallal együtt megsütjük.

A fogasfiléket sóval ízesítjük, és felforrósított serpenyőbe tett olajos sütőpapíron pirosra sütjük az egyik oldalukat, majd a megfordított szeleteket még 1 percig sütjük.

A serpenyőt levesszük a tűzről, és 2 perc múlva tálaljuk a képen látható módon.


fogasszelet , olaj , alaplé , száraz fehérbor , kaporlevél , tejszín , folyami rák , sampinyongomba , burgonya , vaj , kapor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra