Pohner Ádám receptje
2020. augusztus 27.- 3 kg szárnyas- vagy marhahús (csontos)
- 4 szem szárított shiitake gomba
- 1 db csillagánizs
- 1 ujjnyi gyömbér
- 30 g kombu (szárított tengeri alga)
- 2 ek szójaszósz
- 2 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 cs újhagyma
- 1 l mesterleves (korábbról, ha van)
A húsokat leforrázzuk és átöblítjük.
5 liter vízzel, a meghámozott sárgarépával, gyömbérrel, a megtisztított hagymával és a többi hozzávalóval, valamint az előzőleg készült levessel (első alkalommal valamilyen alaplével)
A mesterleves folytatásához egy liternyit leszűrünk a léből, és a következő leves főzéséig fagyasztjuk.
marhahús , szárított shiitake gomba , csillagánizs , gyömbér , kombu , szójaszósz , sárgarépa , vöröshagyma , újhagyma