Receptek

Padlizsános lecsó tejfölös, kovászos lepénnyel

Jahni László receptje

2020. szeptember 3.
  • 2 db padlizsán (egy hosszúkás lila és egy gömbölyded fehér)
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db lecsópaprika
  • 2 db szabadföldi paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 ek sertészsír
  • 20 dkg kenyérliszt
  • 4 ek (sütésre fel nem használt) kovász – elhagyható, helyette használhatunk tejfölt
  • 1 dl víz
  • 2 ek tejföl
  • só, bors, snidling

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A félkarikákra vágott hagymát erős lángon megpirítjuk a kockákra vágott lecsópaprikával a sertészsír felén.

Amikor már pörzsanyagot kaptak, hozzáadjuk a durva kockákra vágott padlizsánt és a vékonyra szeletelt fokhagymát, mérsékeljük a lángot, sóval és borssal ízesítjük, és addig pároljuk, amíg a padlizsán meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot és a petrezselymet, és összeforraljuk.

A lisztet elkeverjük a kovásszal, a vízzel, a tejföllel, a maradék sertészsírral és fél evőkanál sóval.

Egyenletes tésztát gyúrunk, amelyet aztán négy részre osztunk, és legalább egy órára eltesszük pihenni.


Később vékony korongot nyújtunk belőle, és füstölő serpenyőben sütjük, míg hólyagos nem lesz.

Snidlinggel vagy újhagyma zöldjével tálaljuk.


padlizsán , vöröshagyma , fokhagyma , lecsópaprika , paradicsom , petrezselyem , zsír , sertészsír , kenyérliszt , kovász , tejföl , snidling

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra