Receptek

Túrós csusza

Rosenstein Tibor receptje

2020. szeptember 7.
  • 50 dkg finomliszt
  • 40 dkg tehéntúró
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 dl tejföl
  • 4 db tojás

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A liszttel, a tojással tésztát gyúrunk, és vékonyra nyújtjuk. Ezután kicsit hagyjuk szikkadni, majd nagyobb darabokra tépjük (használhatunk kész csuszatésztát is). Enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük.

A szalonnát kockára vágjuk és egy serpenyőben aranysárgára kisütjük. A kisült zsírt leszűrjük, és a tésztát átforgatjuk benne.

Hozzákeverjük a túró felét, 2 kanál tejfölt, és megsózzuk. Tűzálló edénybe tesszük, a megmaradt túrót a tetejére morzsoljuk, a többi tejföllel meglocsoljuk.

A kisütött szalonnakockákat a tetejére szórjuk, és 180 °C-os sütőben összesütjük.


liszt , tejföl , tojás , tehéntúró , füstölt szalonna

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra