Receptek

Fogolypecsenye erdei gombákkal, zöldséges lencsével

Csonka Gergő receptje

2020. szeptember 24.
  • fogoly mellehúsa
  • fürj mája
  • alaplé a mártáshoz
  • lencse
  • vargánya
  • olaj a sütéshez


ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A vadon szava következik. Vadítás és szelídítés egy tányéron. Kezdődik azzal, hogy a lógatott fogoly mellehúsa kimetszetik a jószágból. Apró, de igen értékes zsákmány ez.

A fürj mája nyersen beletöretik a már említett borjú- és szarvascsontalapú sűrített mártásba. Ez újrafő, hogy magába vadítsa a májat.

A mellet csak a bőrén röviden, hirtelen süti meg a séfünk. Éppen csak átjárja a hő: könnyed rózsaszín az eredmény.

A lencse-vargánya köret amolyan felmagasztosult közhely, amikor minden a helyén van, az ember csak a természet diktálta szabályokat követi: végrehajtja a parancsot.


fogoly , fürj , lencse , vargánya , olaj