Receptek

Sertéshúsos kimchileves

Mautner Zsófia receptje

2020. szeptember 25.
  • 2 ek olaj
  • 10 dkg sertéshasaalja
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 cm friss gyömbér
  • 1 ek koreai csilipaszta (gochujang)
  • 1 ek koreai csilipehely
  • 1 l alaplé vagy víz
  • 1 tk só
  • 40 dkg kimchi
  • 1 ek nádcukor
  • 8 szelet tofu
  • 4 szál újhagyma zöldje
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Az olajon erős lángon 6-8 perc alatt megpirítjuk a vékonyra szeletelt sertéshúst. Szűrőkanállal kiemeljük, és félretesszük.

A kisült zsírjához adjuk a vékonyra szeletelt hagymát, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és gyömbért, a koreai csilipasztát, csilipelyhet, átforgatjuk, majd visszatesszük a lepirított sertéshúsdarabokat, és közepes hőfokon pár másodpercig főzzük.

Felöntjük az alaplével, sózzuk, és kb. 15 percig alacsony hőfokon főzzük, amíg a hús megpuhul. Ekkor erősebbre vesszük a hőfokot, beletesszük a feldarabolt kimchit, és további 10 percig főzzük, végül hozzáadjuk a nádcukrot.

Tálaláskor 2-2 szelet tofut és újhagymakarikákat teszünk a tetejére. 




olaj , sertéshasaalja , hagyma , fokhagyma , gyömbér , koreai csilipaszta , alaplé , koreai csilipehely , kimchi , nádcukor , tofu , újhagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra