Mautner Zsófia receptje
2020. szeptember 25.- 2 ek olaj
- 10 dkg sertéshasaalja
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm friss gyömbér
- 1 ek koreai csilipaszta (gochujang)
- 1 ek koreai csilipehely
- 1 l alaplé vagy víz
- 1 tk só
- 40 dkg kimchi
- 1 ek nádcukor
- 8 szelet tofu
- 4 szál újhagyma zöldje
Az olajon erős lángon 6-8 perc alatt megpirítjuk a vékonyra szeletelt sertéshúst. Szűrőkanállal kiemeljük, és félretesszük.
A kisült zsírjához adjuk a vékonyra szeletelt hagymát, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és gyömbért, a koreai csilipasztát, csilipelyhet, átforgatjuk, majd visszatesszük a lepirított sertéshúsdarabokat, és közepes hőfokon pár másodpercig főzzük.
Felöntjük az alaplével, sózzuk, és kb. 15 percig alacsony hőfokon főzzük, amíg a hús megpuhul. Ekkor erősebbre vesszük a hőfokot, beletesszük a feldarabolt kimchit, és további 10 percig főzzük, végül hozzáadjuk a nádcukrot.
olaj , sertéshasaalja , hagyma , fokhagyma , gyömbér , koreai csilipaszta , alaplé , koreai csilipehely , kimchi , nádcukor , tofu , újhagyma