Pesti István receptje
2020. november 5.Tatár
Hozzávalók:
- 70 dkg szarvasgerinc
- 1 tk szezámolaj
- 1 tk gyömbér apró kockákra vágva
- 1/2 csomag koriander finomra vágva
- 1/2 csomag snidling apróra vágva
- 1 tk lime-lé
- 5 dkg wakame alga
- 1 tk pirított fehér szezám
- só
Feketebab-püré
Hozzávalók:
- 20 dkg fekete bab
- 2 dkg fekete fokhagyma
- 1 ek ketjap manis (indonéz édes szójaszósz)
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk rizsecet
- só
Kiegészítők:
- lila shisolevél
Tatár elkészítése:
A szarvasgerincet vékony csíkokra vágjuk, és a többi kiegészítővel összekeverjük.
Feketebab-püré elkészítése:
A fekete babot főzés után a többi hozzávalóval együtt pürésítjük, sűrű szitán átpasszírozzuk, és tubusba téve tálalásig hűtőben tároljuk.
Tálalás:
A tányért megszórjuk gombaporral, erre ráhelyezzük a bekevert tatárunkat, befedjük a shisolevelekkel, majd a babpürével díszítjük.
szarvasgerinc , szezámolaj , gyömbér , koriander , snidling , lime-lé , wakame alga , fehér szezám , fekete bab , fekete fokhagyma , ketjap manis , olívaolaj , rizsecet , lila shisolevél