Receptek

Szarvastatár, feketebab-püré, shisolevél

Pesti István receptje

2020. november 5.

Tatár
Hozzávalók:

  • 70 dkg szarvasgerinc
  • 1 tk szezámolaj
  • 1 tk gyömbér apró kockákra vágva
  • 1/2 csomag koriander finomra vágva
  • 1/2 csomag snidling apróra vágva
  • 1 tk lime-lé
  • 5 dkg wakame alga
  • 1 tk pirított fehér szezám

Feketebab-püré
Hozzávalók:

  • 20 dkg fekete bab
  • 2 dkg fekete fokhagyma
  • 1 ek ketjap manis (indonéz édes szójaszósz)
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk rizsecet

Kiegészítők:

  • lila shisolevél
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Tatár elkészítése:
A szarvasgerincet vékony csíkokra vágjuk, és a többi kiegészítővel összekeverjük.

Feketebab-püré elkészítése:

A fekete babot főzés után a többi hozzávalóval együtt pürésítjük, sűrű szitán átpasszírozzuk, és tubusba téve tálalásig hűtőben tároljuk.

Tálalás:

A tányért megszórjuk gombaporral, erre ráhelyezzük a bekevert tatárunkat, befedjük a shisolevelekkel, majd a babpürével díszítjük.


szarvasgerinc , szezámolaj , gyömbér , koriander , snidling , lime-lé , wakame alga , fehér szezám , fekete bab , fekete fokhagyma , ketjap manis , olívaolaj , rizsecet , lila shisolevél