Receptek

Vegetáriánus tál Übü papa módra

Készítette: Wolf András, a Boscolo Budapest szálló Salon éttermének a séfje - Petri György receptje

2020. november 18.
  • uborka
  • paradicsom
  • só, bors ízlés szerint
  • hagyma
  • petrezselyem
  • dió
  • paprika
  • zeller
  • padlizsán
  • saláta
  • tejföl
  • parmezán
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

„Mészárolj le két tucat daliás uborkát. Nyúzd meg, négyeld fel őket. Most durván tört sót reájok, s hidegre vélök!



Ezután  fürössz önvérükben kövér, pocakos paradicsomokat  (csípős borsot a tetemekre).



Most ifjú hagymát metélünk,  gyönge petrezselymet kaszabolunk.



Roppants diót, óvatosan, egészben  emeljed ki az ikeragyvelőket, elő a darálót, s garatba a tekervényeikkel! Miszlikbe vágunk néhány paprikát, zellert aprítunk, padlizsánt sarabolunk.



Ha már halljuk a besózott uborkák halálhörgését,  s a paradicsomok fetrengenek az  iszamos vágódeszkán: frissen szaggatott salátaszárnyakkal bélelünk egy öblös hóhértálat,  a pihegő salátatesteket cukros ecetbe fojtjuk. Begyűjtjük a hullákat, s ezüstlapáttal  mindőjüket a közös sírba hányjuk.


Ojtott tejföllel nem fukarkodunk. Parmezánból emelkedjék a gyászdomb. Hidegen tálaljuk. (Esetleg:  ropogós gyászzenét adunk fel hozzá. De ez el is maradhat.)”


uborka , paradicsom , hagyma , tejföl , petrezselyem , dió , paprika , zeller , padlizsán , parmezán

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra