Gálicz István és Bereznay Tamás receptje
2018. április 11.- olívaolaj
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1,5 dl fehérbor
- 1 l zöldségalaplé
- 50 dkg rizottórizs
- 50 dkg vargánya
- sáfrány
- 10 dkg vaj
- 30 g parmezán
- 10 dkg mozzarella
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A vöröshagymát finomra vágjuk, olívaolajon üvegesre pirítjuk, rátesszük a rizst és áthevítjük. Folyamatosan kevergetve készítjük, felöntjük először fél deci borral, majd amikor elpárolgott, újabb fél decivel, majd a maradékkal. Az alaplevet kiforraljuk a sáfránnyal, és ezt is fokozatosan a rizshez adjuk, amíg szinte teljesen meg nem puhul.
Hozzákeverjük a lepirított vargányát, vajjal krémesítjük, parmezánnal ízesítjük. Kiterítjük egy tepsire és kihűtjük. Amikor kihűlt, 6-7 cm-es golyókká formázzuk, közepébe egy darab mozzarellát teszünk. Lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.
