A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Olasz rizsgombóc vargányával (arancini)

Gálicz István és Bereznay Tamás receptje

2018. április 11.
  • olívaolaj
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 l zöldségalaplé
  • 50 dkg rizottórizs
  • 50 dkg vargánya
  • sáfrány
  • 10 dkg vaj
  • 30 g parmezán
  • 10 dkg mozzarella
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A vöröshagymát finomra vágjuk, olívaolajon üvegesre pirítjuk, rátesszük a rizst és áthevítjük. Folyamatosan kevergetve készítjük, felöntjük először fél deci borral, majd amikor elpárolgott, újabb fél decivel, majd a maradékkal. Az alaplevet kiforraljuk a sáfránnyal, és ezt is fokozatosan a rizshez adjuk, amíg szinte teljesen meg nem puhul.

Hozzákeverjük a lepirított vargányát, vajjal krémesítjük, parmezánnal ízesítjük. Kiterítjük egy tepsire és kihűtjük. Amikor kihűlt, 6-7 cm-es golyókká formázzuk, közepébe egy darab mozzarellát teszünk. Lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.



mozzarella , parmezán , rizottórizs , vargánya

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra