Receptek

Pácolt gomolya, zöldborsós búzasaláta

Csécsei László és Orcsik Edit receptje

2021. április 27.
  • 25 dkg gomolya sajt
  • hidegen sajtolt napraforgóolaj
  • sült kapribogyó
  • natúr pirított napraforgómag
  • alma-birsalma ecet
  • dijoni mustár
  • friss koriander
  • koriandermag
  • sült fokhagyma
  • csili
  • friss zöldborsó
  • cukorborsó
  • borsóhajtás
  • hántolt, szemes búza (pl. alakor, tönköly)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A pácolt gomolyát jó, ha 3-4 nappal előbb elkészítjük.


Az olajat felhevítjük, belerakjuk a kimagozott csilit, a sült fokhagymát, a pirított koriandermagot, a korianderzöldet, és ha visszahűlt, ráöntjük a felkockázott sajtra.

A kaprit kevés forró olajban ropogósra sütjük.
A borsószemeket és a cukorborsót leforrázzuk.
A búzát megfőzzük enyhén sós vízben.

Az öntethez a sajtot leszűrjük, majd az olajból az ecettel és kevés mustárral öntetet készítünk, végül összeállítjuk a salátát.


gomolya sajt , napraforgóolaj , kapribogyó , dijoni mustár , napraforgómag , koriander , fokhagyma , csili , zöldborsó , cukorborsó , borsóhajtás , alakor , alma-birsalma ecet , koriandermag