Csécsei László és Orcsik Edit receptje
2021. április 27.- 25 dkg gomolya sajt
- hidegen sajtolt napraforgóolaj
- sült kapribogyó
- natúr pirított napraforgómag
- alma-birsalma ecet
- dijoni mustár
- friss koriander
- koriandermag
- sült fokhagyma
- csili
- friss zöldborsó
- cukorborsó
- borsóhajtás
- hántolt, szemes búza (pl. alakor, tönköly)
Az olajat felhevítjük, belerakjuk a kimagozott csilit, a sült fokhagymát, a pirított koriandermagot, a korianderzöldet, és ha visszahűlt, ráöntjük a felkockázott sajtra.
A kaprit kevés forró olajban ropogósra sütjük.
A borsószemeket és a cukorborsót leforrázzuk.
A búzát megfőzzük enyhén sós vízben.
Az öntethez a sajtot leszűrjük, majd az olajból az ecettel és kevés mustárral öntetet készítünk, végül összeállítjuk a salátát.
gomolya sajt , napraforgóolaj , kapribogyó , dijoni mustár , napraforgómag , koriander , fokhagyma , csili , zöldborsó , cukorborsó , borsóhajtás , alakor , alma-birsalma ecet , koriandermag