A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Mangalicaszűz répakrémmel, sült répával, shiitake gombával és gyöngyhagymával

Fehér Gábor receptje

2020. augusztus 6.
  • 20 dkg mangalica-szűzpecsenye
  • 50 dkg biosárgarépa
  • 10 dkg biogyöngyhagyma
  • 10 dkg shiitake gomba
  • vaj
  • só, bors
  • 4 cl korianderrel infuzionált marhajus
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A szűzpecsenyét sózzuk, forró serpenyőben kérget pirítunk rá, tálalás előtt 160 °C-os serpenyőben 8 perc alatt készre sütjük. Pihentetés után felszeleteljük.

A répát meghámozzuk, felszeleteljük és sóval, borssal kevés vízben megpároljuk, majd thermomixben vajjal pürésítjük. A maradék répát nem hámozzuk, csak alaposan megmossuk és 220 °C-os sütőben sóval, borssal, olívaolajjal 10 percig sütjük.

A gyöngyhagymát meghámozzuk, 1–1–25-ös vinegrette-ben (1 dl víz, 1 dl fehérbor, 25 g cukor) levákuumozzuk, 83 °C-on 10 percig sous vide-oljuk. Tálaláskor félbevágjuk, forró serpenyőben megpirítjuk és rétegeire szedjük.

A shiitake gombát serpenyőben megpirítjuk, a pirítás végén marhajus-t adunk hozzá, a végén glasszírozzuk.

Tálaláskor a kész ételre 4 cl korianderrel infuzionált marhajus-t öntünk.


shiitake gomba , mangalica-szűzpecsenye , biosárgarépa , biogyöngyhagyma , vaj , marhajus

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra