Receptek

Almás pite

Kalla Kálmán receptje

2020. július 28.

(1 tortaformához)
TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 300 g liszt
  • 2 db tojás
  • 125 g cukor
  • 125 g vaj
  • 1,2 csomag sütőpor

TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:

  • 12 db savanykás alma
  • 1 db citrom leve
  • 150 g cukor
  • 100 g durvára vágott dióbél
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 db felvert tojás

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A tojásokat a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk.

Amíg elkészítjük a tölteléket, a tésztát hűtőbe tesszük.

A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzákeverjük a citrom levét és a cukrot. Rövid ideig pároljuk.

A tészta felét kinyújtjuk, és kibéleljük a tortaformát. Beletesszük az almát, megszórjuk fahéjjal és dióval. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és befedjük az almát. Megkenjük tojással, megszurkáljuk,

160 °C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.


alma , liszt , tojás , vaj , sütőpor , citrom leve , dióbél , fahéj