Kalla Kálmán receptje
2020. július 28.(1 tortaformához)
TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 300 g liszt
- 2 db tojás
- 125 g cukor
- 125 g vaj
- 1,2 csomag sütőpor
TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:
- 12 db savanykás alma
- 1 db citrom leve
- 150 g cukor
- 100 g durvára vágott dióbél
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 db felvert tojás
A tojásokat a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk.
A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzákeverjük a citrom levét és a cukrot. Rövid ideig pároljuk.
A tészta felét kinyújtjuk, és kibéleljük a tortaformát. Beletesszük az almát, megszórjuk fahéjjal és dióval. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és befedjük az almát. Megkenjük tojással, megszurkáljuk,
alma , liszt , tojás , vaj , sütőpor , citrom leve , dióbél , fahéj