Receptek

Sütőtökös kapucsínó

Kun Péter receptje

2020. december 7.
  • 1 db sütőtök (1 kg)
  • 1 dl méz
  • 5 dl tej
  • 5 szem gesztenye
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek cukor
  • 1 ek olívaolaj
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A gesztenyét X alakban bevágjuk, és a sütőtökkel együtt betesszük a sütőbe. Amikor megsült a gesztenye, a héja eltávolítása után felaprítjuk morzsa állagúra. A sütőtököt megkenjük mézzel, meghintjük egy csipet sóval, és előmelegített sütőben 180 ºC-on 60 percig sütjük.

Mindeközben olívaolajon az apróra vágott hagymát a cukorral karamellizáljuk, rádobjuk a már megsült sütőtököt, 5 perc után felöntjük 4 dl tejjel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 10 perc főzés után leturmixoljuk.

A megmaradt 1 dl tejet felhabosítjuk, ez habosítóval a legegyszerűbb, de a meleg tejet egy bögrében habverővel is könnyen habosra verhetjük.

Tálalás:

Ízlés szerint pohárban vagy tányérban tálaljuk. A sütőtökkrémlevesre rátesszük a tejhabot, és megszórjuk a sültgesztenye-morzsával.


sütőtök , méz , tej , gesztenye , vöröshagyma , olívalaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra