Kalla Kálmán receptje
2020. július 26.- 50 dkg fehér spárga tisztítva, mosva
- só
- 3 szem kockacukor
- 50 dkg eper mosva, tisztítva
- citromfű
BORHAB
HOZZÁVALÓK:
- 1 csésze sauvignon blanc
- 1 db citrom reszelt héja
- 90 g kristálycukor
- 1/2 csésze spárgafőzőlé
- 8 db tojássárgája
A spárgákat 30 mm-es darabokra vágjuk és enyhén sós-cukros vízben 8 percig főzzük, félretesszük.
A borhabhoz a tojássárgákat kikeverjük cukorral, citromhéjjal. Hozzáadjuk a bort, és vízgőzön habverővel besűrítjük, habosra verjük.
Tányérokra helyezzük az epreket és a leszűrt langyos spárgákat. Rákanalazzuk a borhabot, és mentalevéllel díszítjük.
eper , citromfű , citrom héja , fehér spárga , tojás , sauvignon blanc , spárgafőzőlé