Receptek

Spárga eperrel

Kalla Kálmán receptje

2020. július 26.
  • 50 dkg fehér spárga tisztítva, mosva

  • 3 szem kockacukor
  • 50 dkg eper mosva, tisztítva
  • citromfű

BORHAB
HOZZÁVALÓK:

  • 1 csésze sauvignon blanc
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 90 g kristálycukor
  • 1/2 csésze spárgafőzőlé
  • 8 db tojássárgája

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A spárgákat 30 mm-es darabokra vágjuk és enyhén sós-cukros vízben 8 percig főzzük, félretesszük.

A borhabhoz a tojássárgákat kikeverjük cukorral, citromhéjjal. Hozzáadjuk a bort, és vízgőzön habverővel besűrítjük, habosra verjük.

Vigyázzunk, ne hevítsük túl!

Tányérokra helyezzük az epreket és a leszűrt langyos spárgákat. Rákanalazzuk a borhabot, és mentalevéllel díszítjük.


eper , citromfű , citrom héja , fehér spárga , tojás , sauvignon blanc , spárgafőzőlé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra