Hírek

MKO

2022. szeptember 9.

Szlovénia , hisa franko , ana ros , Michelin-csillag

A MICHELIN Guide szeptember 8-án közölte a katalógusukba beválogatott ötvennyolc szlovén étterem listáját.

A helyek között szerepel egy kétcsillagos, kilenc egycsillagos, illetve összesen hét Bib Gourmand értékelést kapó, illetve hat zöld Michelin-csillaggal kitüntetett étterem is. Kétmilliós lakosú délnyugati szomszédunk az utóbbi évek során felkerült a nemzetközi gasztrotérképre.

A Szlovén Turisztikai Hivatal közleménye szerint a Michelin ellenőrei immár harmadszor jutalmazták két csillaggal az Ana Ros vezette Hiša Frankót, egy csillagot kapott az Atelje, a Dam Restaurant, a Gostilna pri Lojzetu, a Gostišče Grič és a Hiša Denk.

Az újonnan kitüntettek közt négy szlovén étterem szerepel, ezek a COB, a Strelec, a Hiša Linhart és a Milka.

Gwendal Poullennec, a Michelin-kalauzok nemzetközi igazgatója közölte, hogy a MICHELIN Guide Slovenia harmadik kiadása a bizonyítéka annak, hogy a gasztronómiai színvonal az egész országban egyre magasabb. „A 2022-es válogatáshoz csatlakozó 10 új étterem valójában hét különböző városban található – mondta. – Ellenőreink az évek óta tartó rendszeres látogatásaik során megfigyelték, hogy az éttermekben a fenntarthatóbb és ökológiailag felelősségteljesebb élmények nyújtása iránti elkötelezettség alapvető trend a helyi gasztronómiai színtéren.”

Maja Pak, a Szlovén Turisztikai Hivatal igazgatója hozzátette, hogy büszke az új díjakra, díjazottakra. „A vendéglátás súlyos nehézségekkel állt szembe az elmúlt években, és örülök, hogy a szlovén éttermesek ennek ellenére fejlődnek és új lehetőségeket keresnek, ezzel erősítve Szlovénia hírnevét – közölte. – Gratulálunk mindenkinek, aki bekerült a világ legbefolyásosabb útikönyvének új kiadásába, és kívánom, hogy ez másokat is inspiráljon a fejlődésre.”

(Kiemelt kép: Hisa Franko Facebook)

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek