Hírek

A nyár lassan tovaszáll, de a nyári születésű új helyek velünk maradnak. Lássuk, milyen vendéglátóhelyek nyíltak a közelmúltban.

1. Aleli


Az Alelí a Dorothea Hotelben egy igazi olasz osteria, ahol a három Michelin-csillagos Dani García inspirációja és receptjei révén elevenedik meg a mediterrán konyha varázsa. A családias légkört áthatja a dolce vita életérzés, étlapja utazásra invitálja a vendégeket, akik azon keresztül átélhetik Piemont, Lombardia, Lazio, Campania vagy Szicília különböző vidékeinek hangulatát. Dani García talált egy remek konyhafőnököt, a Fausto korábbi séfjét, Giorgio Cavicchiolót, aki a mindennapokban irányítja az Alelí konyháját. (Dani Garciával a Magyar Konyha szeptemberi lapszáma nagyinterjút közöl).


2. Ida Bistro



A Félixszel szemben lévő békebeli IDA Bistro a Várkert Bazárnál az Osztrák–Magyar Monarchia idejére repít vissza. A hely elegáns és hiánypótló olyan értelemben, hogy jófajta monarchiás ételeket kínál, ugyanakkor semmit nem gondol újra, mert a jó ételeket nem megreformálni kell, csupán jó alapanyagból elkészíteni. Ezt vallja a séf, Jantner Tibor is.



Az IDA Bistró a Várkert Bazárnál


3. SHO Tihany


Gyönyörű panoráma, kiváló hazai és regionális alapanyagok magyaros fine-csárda fogások. Tihany és a Balaton-felvidék ehető és iható kincsei. Kóstolható itt fonyódi petyek és balatoni halászlé is. A panoráma adott, az ízeket Lukácsi Ákos és Kristó Dávid séfek finomhangolják az SHO Tihanyban.



SHO Tihany – pazar panoráma


4. Marumba


Kortárs hazai vendéglő nyitotta meg kapuit a Kárpát-medence házias konyhájával Budapesten a Holló utcában. Heiszler Olivér kreatív séf és Bujdosó Barnabás head séf a tányérokra hazai, erdélyi, szlovák, cseh, szerb, szlovén komfortételeket varázsol. A Marumba belseje jófajta nagyihangulatot áraszt.


Marumba – a tervezők az erős vizuális kialakításra is gondot fordítottak


5. Bazsalikomos Kert és Pékség


A Bazsalikomos Kert & Pékségben minden nap frissen készült kovászos kenyerek és adalékanyag mentes péksütemények, szezonális reggeli- és ebéd ajánlat, finom Herz kávé, Bazsalikomos kert teák és termelői szörpök várják a betérőket. A helyet Beh Mariann nyitotta Kecskeméten, a pékárubeszállítója a Már Vártalak Pékség. 


Bazsalikomos Kert – ékszerdoboz Kecskeméten


+1. P7 Pizza & Mantaro Café


Kovács Lázár ismét Budapesten nyitott vendéglátóhelyet. A P7 Pizza & Mantaro Café kínálatának alapját, a nevéből is adódóan a különleges pizzák és Mantaro kávékülönlegességek képzik. Egyelőre helyben fogyasztva, de hamarosan a házhozszállítás is elérhetővé válik a kínálat. A P7 a Svábhegyen található Jókai Klubban kapott helyet azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a Jókai Klub gasztronómiai szárnya ismét feléledjen.


A P7 – A 12. kerületi Jókai Klubban kapott helyet




Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek

Recept ajánló