Hírek

Magyar Konyha

2024. szeptember 5.

termelői díj , svét , termelői kalauz , tata

A hazai alapanyagok minőségének javulását elősegítendő ebben az évben is három kiemelkedő termelőt díjaz a Magyar Konyha. Az elismeréseket a Stílusos Vidéki Éttermiség fesztiválján adjuk át, de nem csak ezért lesz érdemes szeptember 14-15-én Tatára látogatni!

Nyolcadik alkalommal ad át termelői díjakat a Magyar Konyha szerkesztősége. A 2024-es elismerés mellé a Hollóházi Porcelánmanufaktúra készített egyedi porcelántálat. A díjátadóra szeptember 14-én, 14 órától kerül sor a SVÉT gasztronómiai fesztiválján, Tatán.

Az Eszterházy kastély parkjába szeptember 14-15-ére beköltöznek a Stílusos Vidéki Éttermiség tagjai, hogy kiváló borászokkal és termelőkkel kiegészülve újra összehozzák a tőlük megszokott, hangulatos gasztrofesztivált!




A kulináris élmények mellett pedig a hazai kistermelők és kézművesek is bemutatják termékeiket. Lesznek sajtok, olajok, borecet, mustár, szörpök, méz, sáfrány, lekvárok és még sok finomság, amelyek mind-mind kostolhatók és megvásárolhatók majd a helyszínen, ahol bemutatkozik a Magyar Konyha 2024-es Termelői Kalauza, és szombaton 14 órától az is kiderül, kik lesznek ebben az évben lapunk Termelői Díjának nyertesei.

Az elismerésben évente három-három olyan termelő részesül, akik kiemelkedő termékeikkel hozzájárulnak a hazai alapanyagok minőségének javulásához. Tavaly a Csengő Manufaktúra, a Szatmári kacsa és a Csoroszlya farm kapott elismerést, 2022-ben pedig Formanek Ferenc és Attila (Tokaji borecet), Mitlasóczki István és Gajda Ildikó (Kurca parti kendermagos) és Bálint Péter és Eszter (Bálint kert).


Szalontüdő és vargabéles


Az ünnepélyes átadó előtt, közben és után a SVÉT vendégei pedig ezúttal a „Mama főztje” témában alkotott ételeket kóstolhatnak.




Összesen 35 étterem, 20 borászat, több kézműves termelő és termelői közösség készül az idei fesztiválra, amelynek teljes menüje még nem nyilvános, de az már biztos, hogy a magyar szarvasgomba, a mangalica, a szilva és az alma kiemelt alapanyagokként jelennek meg. A szervezők tájékoztatása szerint vendégek kóstolhatnak majd többek között rakott kelt, szalontüdőt, töltött paprikát, dödöllét, erdélyi töltött káposztát, vargabélest, túró- és szilvásgombócot is!

A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, regisztrálni itt lehet.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek