Összesen 35 étterem, 20 borászat, több kézműves termelő és termelői közösség. A hazai kiállítók mellett, Erdélyből, Felvidékről és Vajdaságból is érkeznek árusok. Az esemény házigazdája a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület és a Platán Udvarház. A kiemelt alapanyagok között a magyar szarvasgomba, mangalica, szilva, alma jelenik meg. A vezértematika: a Mama főztje.
Az Esterházy kastély parkja ad otthont a NAGY SVÉT találkozónak 2024. szeptember 28-29-én (szombat-vasárnap). Az esemény házigazdája a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület és a Platán Udvarház, de mellettük számos más kulináris élményben lehet részük a látogatóknak.
„Eseményünkkel a Sakura-díjas éttermeink, termelőink összefogásával mutatjuk meg hogyan lehet a hazai termékeket, termelőket bevonni, az ételeket a tájegységeknek az alapanyagaiból elkészíteni” – mondta el Ruprecht László a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület elnöke.
Az Esterházy kastély parkjában felállított „mobil” vendéglátóhelyek között olyan neves éttermek sorakoznak fel, mint az Anyukám Mondta Encsről, az Erhardt Sopronból, valamint a Gusto13 Bistro & Delicate Veszprémből. A rendezvényen megjelenik még a Platán Gourmet Étterem Tata városából, a Harrer Chocolat Csokoládéműhely és Cukrászda Sopronból, illetve a Macok Bisztró és Borbár Egerből. Mangalicatenyésztők, kézműves sör készítők, hazai pálinkák, Szabi a Pék és még sokan mások.
A magyar szarvasgomba és idén először a Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület és Panyola Község Önkormányzata mutatkozik be. Elhozzák Szatmár igazi „fekete aranyát”, megmutatják hogyan készül rézüstben ez a különleges finomság. Bemutatják a lekvárfőzés folyamatait a ciberézéstől az öregítésig. Idén is a programok között szerepel a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandár színesítve és fokozva a gasztronómiai élményt.
További információ: