Kitzinger Szonja
2025. szeptember 17.Elindult az asztalfoglalási lehetőség az Országos Étterem Hét őszi rendezvényére. A 18 napos időszakban, október 2. és 19. között a hazai éttermek legjava komponál és kínál több fogásos menüsorokat fix árakon.
A top kategóriájú éttermek 6.900 Ft-tól, a prémium besorolásúak 8.900 Ft-tól, az exkluzív kategóriát képviselők pedig 10.900 Ft-tól kínálják különleges ételsoraikat szervizdíjjal együtt. A rendezvényre kizárólag a www.etteremhet.hu oldalon lehet asztalt foglalni, limitált számban.
Mától lehet asztalt foglalni a 2025. október 2.-án induló és október 19-ig tartó őszi Országos Étterem Hét rendezvényre. A résztvevő több mint 200 vendéglátóhely közül számosat sorolnak magyar gasztro kiadványok a Top 100-as elitbe. A listában 15 nemzetközi Michelin-ajánlással rendelkező étterem között Bib Gourmand minősítéssel díjazottakat is találunk. A kiváló és elismert éttermek egytől-egyig kínálatuk legjavával készülnek, a legkedveltebb és legkülönlegesebb fogásaikból komponált menüsorokkal, amelyeket előnyös, fix menüárakon kínálnak a nagyközönségnek.
Ebben a szezonban nem emelkedtek a menüárak: a Top kategóriás vendéglátóhelyeken ez szervízdíjjal együtt 6.900 Ft, a Prémium kategória indulóinál 8.900 Ft, míg az Exkluzív besorolású éttermek esetében 10.900 Ft. A rendezvény további érdekessége, hogy néhány résztvevő étterem szintén kedvező, kiegészítő felár ellenében még szélesebb választékkal mutatkozik meg.
Az eseményen részt vevő Michelin-ajánlással rendelkező éttermek:
A Konyhám Stúdió 365 (Fonyód); Bilanx; Costes Downtown; Cut & Barrel; Felix Kitchen & Bar; Góré étterem (Kisharsány); Iszkor étterem (Mályinka); Kistücsök Étterem - Food & Room**** (Balatonszemes); MÁK restaurant; Moszkvatér Bisztró; Natura Hill (Zebegény); Spago Budapest by Wolfgang Puck; Szaletly Vendéglő és Kert; Textúra étterem; UMO Restaurant
Spago by Wolfgang Puck
Nemcsak a fogások között találunk kifejezetten ritka és különleges ételeket, de az ételsorokhoz felhasznált alapanyagok között is: a magyar tarka marha mellett választhatunk namíbiai zebut, muflont, velős csontot, nyúlcombot, malacfület vagy burgundi csigát. Ezúttal se maradhatnak el a menüsorokból a tengeri finomságok: kóstolhatunk homárt, tigrisrákot, sárga királyhalat, vörös tonhal steaket, de akár békacombot is. A hagyományos ínyencségek kedvelői sokféle változatban megtalálják az étlapokon a szarvasgombát, kacsamájat, tatár beefsteaket is. Az éttermek a rendezvény hagyományainak megfelelően reprezentatív kínálattal készülnek a különleges étrendet követő vendégek kiszolgálására is. Glutén-, laktóz- és cukormentes, vegetáriánus és vegán fogásokat is találunk majd a menükben. A nemzetközi konyhák kedvelői választhatnak libanoni, indiai, japán, grúz, mexikói, marokkói és számos más nemzetet képviselő helyet éppúgy, mint hagyományos magyar éttermeket a résztvevők között.
Byblos
Asztalfoglalás a rendezvényre csak a www.etteremhet.hu weboldalon lehetséges. Mivel a rendezvény célja a minőségi vendéglátás reprezentatív bemutatása a nagyközönség számára, ezért a helyek limitáltak.