Cikkek

Knap Gábor

2025. augusztus 28.

time out market , Corvin Palace , Budapest , gasztropiac

Lassacskán minden kiderül a Blaha Lujza téren található Corvin Palace első emeletén nyíló Time Out Marketről. A nyitás dátuma és a nyitvatartás már megvan, és az is biztos, hogy 11 étterem képviselteti majd magát.

A Time Out Market Budapesten is arra vállalkozik, hogy egy fedél alatt vonultassa fel a környező régiók legjavát: a hazai szakácsok és vendéglátók, az izgalmas italok és a színes kulturális programok gondosan válogatott elegye különleges, ugyanakkor közvetlen hangulatú találkozási pontot teremt a megújuló Blaha Lujza téren – írtuk a koncepcióról.

A gasztropiacon már biztos, hogy ott lesz a Szaletly, a 101Bistro, a Pingrumba, az Anyukám Mondta, a CANTEEN by Pesti István, a Casa Christa, a Tuning Burger, a Bigfish és a Wines of Hungary. Jön még a M′EAT by Rácz Jenő, a LIRA by Essência Restaurant, a Hai Nam Pho és az Absolut is.

A hivatalos nyitás szeptember 20-án lesz, 11:30-tól. A gasztropiac minden nap 11:30 és 23:30 között lesz nyitva.




Néhány szó a kitelepülőkről:



  • Az Anyukám Mondta olasz konyhája évtizedes szenvedéllyel és családi hagyományokkal tölti meg a tányérokat.
  • A Pingrumba a Közel-Kelet csábító, merész ízeivel tölti meg a Time Out Marketet.
  • A 101 Bistro Tajvan komplex ízvilágát értelmezi újra az egyedi fogásaiban.
  • A Szaletly küldetése hogy közelebb hozza a kortárs magyar konyha ízeit a város ínyenceihez és megidézze a magyar polgári étkezések hangulatát és a kávéházi élet pillanatképeit.
  • A CANTEEN nem fine dining élményt kínál, hanem hagyományos magyar ízeket hoz el egy modern, városi térbe. Az étlapon olyan fogások szerepelnek, mint a gulyásleves, a borjú bécsi, és a csirkepaprikás.
  • A Casa Christa célja, hogy olyan élményt teremtsen a látogatóknak, ahol az ízek a balatoni tájról mesélnek, a vendégek pedig egy gasztronómiai utazás részeseivé válhatnak, méghozzá anélkül, hogy elhagynák Budapestet.
  • A Bigfish az óceán frissességét és a tengerparti életérzést csempészi a Time Out Market Budapest világába, szezonálisan válogatott tenger gyümölcsei és ritkábban elérhető különleges halak szerepelnek majd kínálatban.
  • A Tuning Burgernél olyan különlegességekkel lehet majd találkozni, mint a magyar szürkemarha, a hortobágyi Angus, az Omaha, vagy a világhírű Wagyu.
  • A Wines of Hungary bárjánál mind a 22 magyar borvidékről lesznek tételek, a választásban pedig szakértő sommelier-k segítenek.
  • A M′EAT by Rácz Jenő a spanyol és portugál tapasbárok könnyed, pezsgő hangulatából merít inspirációt, miközben a legkiválóbb magyar felvágottakat és sajtokat kínálja.
  • A LIRA by Essência Restaurant a budapesti Michelin-csillagos Essência csapatának új koncepciója. Letisztult, karakteres ízek és a minőségi alapanyagok, azok számára, akik közvetlenebb formában szeretnének találkozni a fine dininggal.
  • Az Absolut Vodka saját koktélbárral lesz jelen, ahol a főszerepben a márka Born to Mix filozófiája lesz: az emberek, az ötletek, a kultúrák és a koktélok találkozásának ünneplése.
  • A Dreher Tanksör a hagyományokat idézi meg pasztőrözés nélküli sörével, amely tele van karakterrel, és ami egyszerre idézi meg a hagyományt és Dreher Antal úttörő szellemét, aki a 19. században hozott új színt a magyar sörgyártásba.


A Time Out Market Budapest egész évben kínál majd kulturális programokat. Hétfőnként a Magyar Bárzongoristák Egyesülete jóvoltából élő zongoraestek szórakoztatják a vendégeket, kedden és szombaton jazzkoncertek lesznek, szerdán és pénteken intimebb hangulatú bulik, csütörtökönként DJ-szettek gondoskodnak a hangulatról. A vasárnap pedig a családoké, különféle gyerekprogramokkal.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek

Recept ajánló