A hazai natúr szőlőleveken túl a város első forralt mustja is kóstolható a november 10-ei Szőlőlé Mustrán.
Első alkalommal rendezik meg a hazai termelők és borászatok szőlőleveit bemutató Szőlőlé Mustrát Budapesten november 10-én. Heiszler Ákos etyeki őstermelő által életre hívott eseményen a magyar szőlőleveken túl, Budapest első forralt mustja is megkóstolható a Gozsdu Udvaron belül a NIKA Budapestben 14:00-tól.
A programok között szerepel sommelier vakkóstoló verseny és gyerekeknek szóló forralt must dobozdekorálás is, továbbá a kiállítók is versenyre kelnek egymással, a legjobban fogyó tétel lesz az idei mustra közönségkedvence.
“A Szőlőlé Mustra azért jött létre, hogy a szőlőlé italkategóriát elkezdje felhelyezni az italtérképre, és a magyar, szőlőlevet termelő borászatok, termelők számára bemutatkozási és találkozási lehetőséget biztosítson a szakma, a vásárlók és a nyilvánosság képviselőivel” — mondta Heiszler Ákos, etyeki őstermelő, a Heiszler Etyek szőlőlevek gazdája, és az Szőlőlé Mustra megálmodója.
“Egyébként télen-nyáron szeretnék alkoholmentes italélményt nyújtani, kikacsintva a borfogyasztásról most éppen lemondó fogyasztókra. Ennek a személyes küldetésnek ez az esemény az egyik állomása” — fűzte hozzá Heiszler Ákos.