Az elismeréssel olyanokat díjaznak, akik legalább 25 éve kimagasló teljesítményt nyújtanak a magyar vendéglátás területén.
A Magyar Vendéglátók Ipartestületének díját minden évben olyan szakembereknek ítélik oda, akik legalább 25 éve feddhetetlen szakmai múlttal rendelkeznek, példamutató életutat jártak be, ápolják a magyar vendéglátás hagyományait, elkötelezetten támogatják a fiatal generáció szakmai fejlődését, miközben világszerte népszerűsítik a magyar vendéglátást.
Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke idén három nevet jelentett be, mint a 2025-ös Gundel-díj díjazottjait. Ők Gottwald Sándor, Ruprecht László és Semsei Rudolf.
Gottwald Sándor több mint 60 éve dolgozik a vendéglátásban, a tatai Hotel Gottwald Wellness Szálloda és Étterem alapítója, tulajdonosaként.
Ruprecht László több mint 35 év hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a gasztronómia, turizmus, agroturizmus területén, 2012 óta a Stílusos Vidéki Éttermiség elnöke.
Semsei Rudolf, a Semsei Gastronomy cégcsoport vezetője, amely magába foglalja egyebek mellett a VakVarjú étteremcsaládot és a Dobay cukrászdákat.
A díjak átadására október 19-én kerül sor, gálaebéd keretében a Gundel Étteremben.